14 juli, 2013 av Charlotta

Stå och se på

Ja, det är bara att vänja sej vid att stå bredvid och se på

Mathias vänder hö

Mathias vänder hö

Här vänder Mathias hö med moffas mc cormick. Han är ju bevars 6 år, så nog är det på tiden att han får börja köra själv, dock med ett vakande öga naturligtvis och inte ensam. Även om han först försökte skicka mej att köra Jonte och hämta balmaskinen och börja bala medan han skulle fixa vändandet… men se det gick inte, höet vändes första gången, så jag förklarade att det nog inte var tillräckligt torrt ännu för att balas, och på det viset fick jag följa med… bara jag inte störde… Så sagt och gjort, jag stod bredvid och höll ett vakande öga på det hela och höll lite i honom och mej. Växeln var låg och gasen på halvhög så det knatade vackert på i sådan takt att man inte behövde vara rädd för att trilla av, men hörselskydden var mer än guld värda… 😉

Moffa var ungefär lika gammal han också när han började köra cormicken. För att få ner kopplingen blir och blev det ibland till att ta ordentligt tag om ratten med armarna och pressa med benen. Det finns ju inget som heter kopplingsfritt, eller snabbväxlar på en sånhär, men å andra sidan går det mesta att lösa med svets och ståltråd 🙂

Små händer styr

Små händer styr

Den som har gott minne kanske kommer ihåg när jag ifjol berättade om när avgasröret plötsligt damp i backen… det var då det, pappa svetsade ihop det, så än så länge är det samma original, men duktigt svetsat 🙂

Ett svar till “Stå och se på“

  1. JanneB skriver:

    De e nu bara så att dom där små pojkarna och flickorna som får va med ifrån små då intresse finns, dom vill lära sej och blir glada när dom klarar av de mesta bara dom får prova. (ja va nog bra idag då ja kunde hjälpa morsan.) De smakar väl lite extra om Moffn har kört samma traktor när han var liten. De finns exempel på motsatsen som jag vet om, att far åt …vete int kan du ändå. De blev nog i de falle jag tänker på att vid 15 års ålder blev det andra intressen som tex fanstyg mm. då skulle nog farsan hans ha velat att han kommer med och jobba men då fick farsan samma svar som pojken hade fått som liten. Sen fanns det inget intresse överhuvudtaget (förutom något kilo med Hii-O-Hoj vid behov och behovet var nog ganska så ofta) och stället ifråga såldes. Så fortsätt på samma linje så blir de nog bra.