28 juli, 2013 av Charlotta

Solmogna bär

Solmogna bär. Inte bara en fröjd för ögat utan nytta också.

Jag har några vinbärsbuskar, med röda, svarta, vita och gröna bär. Inte många, kanske 14-17 st i olika storlekar och skick, men bär ger dom och nu ska dom plockas, helst innan trastarna far iväg med dem. Jag plockar och fryser, man kommer lindrigast undan med dem på det viset den här årstiden när det inte finns alldeles för mycket extratid. Nässlor, bromsar, myggor, skållhet sol och allt annat besvärligt ser till att tillställningen inte blir alltför munter… Men det är bara att tänka på den egna, rena vitaminbombs-saften man kan koka åt sej sen i november, när dagarna är är gråa och trista och allt vad sommar heter känns så fjärran. Då släpas saftmajan fram och jag kokar saft så det doftar sommar i hela huset! 🙂

Solmogna vinbär

Solmogna vinbär

Ett svar till “Solmogna bär“

  1. Nisse skriver:

    Fina bär ! Vi käkar skogshallon – små men med mycket mera smak än de urvattnade förädlade hallonen. De är tydligen framtagna enbart för stora skördar.