15 augusti, 2013 av Charlotta

Recept

Recept! Hösten är ju inläggningarnas och tillvaratagandets tid och recepthäftet är ständigt i farten, själva principen hur man gör har jag fått inpräntat i huvudet sen jag föddes, men mängderna skriver jag upp. I recepthäftet kan det stå: koka vatten, skålla, koka och krydda – mixa.  Färdigt!

Så skriver jag recept, ett annat är: 2kg + salt. 4msk frön, kronor. 1kg socker, 2,5dl ättika.

Ja, vad ska det bli?

2 svar till “Recept“

  1. Kurt skriver:

    Det låter kanske som inlagd gurka, även om det är väldigt mycket socker! Men just när det gäller ättiksinläggningar av grönsaker, så borde fler prova att syra grönsakerna i stället. Den mjölksyra som bildas ger en mycket trevligare och rundare smak, speciellt just för gurka.

  2. Sonja skriver:

    Favoritgurkor! 🙂