Tai chi?

Tai chi… kan de va nåt att prova på? Det borde ju inte vara så svårt? Har lite läst om det och det brukar väl vara lite som såhär:

Ställ dej med ena foten vriden i 90 graders vinkel till den andra foten, och så långt mellan fötterna som du sträcker. Sträck ut höger arm så låååångt du räcks till höger, ner till marken, och så, “veva runt”, och så samma procedur till vänster. Ta ett litet steg framåt med vänsterfoten och ett jättekliv med högerfoten. Vrid dej runt så långt du kan utan att röra fötterna, sträck ut armarna och “veva runt”. Luta dej så långt framåt till höger du kan, vill man kan man vila kroppen mot låret och sträcka lite till, då orkar man veva runt med händer och armar lite mer, och så samma till vänster. Sen tar du ett jättekliv med vänsterfoten och ett litet med högerfoten, vrid dej runt och veva vidare med armarna. Händerna, fingrarna och ögonen ska gå hela tiden, veva runt bland gurkbladen och plocka på! En missad gurka förvandlas på något dygn till en bamsing som inte duger till så mycket annat än att äta själv, och så mycket bamsingar orkar man inte klämma i sej, så det gäller att ha ögonen med sej. Tai chi eller gurkplockning, skillnaden är hårfin…

gurkplockning
gurkplockning

Det är inget stort gurkland, men ett litet. Gurkor kommer det och det hackas och skivas in i olika sorters lag.

Jag skrev ett recept här tidigare, det var receptet på Ohlssonsgurka. En sort som min mommo i alla tider lagt in.

Författare: Charlotta

Hejsan! Jag heter Charlotta, men kallas kort och gott för Lotta. Jag är 34 år, fårbonde och mamma till Mathias, 9år. Jag driver en liten gård som heter Västeräng på holmen Ytterholm i Nagu. Jag har ungefär 30-35 lammande tackor. Med tackor, ungdjur och lamm blir dom runt 100 djur sommartid. I dagens förhållanden är det ganska lite, men det brukar fylla mina dagar alldeles tillräckligt eftersom jag sköter dem, deras bete och 12ha åker mest ensam. Jag odlar enbart foder till fåren på åkrarna. Har jag tid över, fyller jag snabbt de timmarna med bär- och svampplockning om hösten, bottenmålning av båtar om våren, skogsarbete om vintern och fiske om sommaren. Holmen jag bor på, Ytterholm, är en holme helt utan förbindelser. Det finns en liten gångbro av trä, så man kan ta sej till och från holmen med matkassen och sådant man orkar bära, men alla övriga transporter av allt vad som behövs i ett jordbruk, sker på vintern över is, eller med pappas pråm. Sommartid betar fåren på holmar runtom i skärgården. För tillfället har jag betesmark på 8-9 olika holmar. Får är jättebra landskapsvårdare. De ser till att den underbara skärgård vi har hålls i bra skick.