8 oktober, 2013 av

Och tron på en lång varm höst.

Jepp, det är vad jag hoppas på nu efter att ha bekämpat lite kvickrot med glyfosat. Glyfosaten verkade vara en bristvara, antagligen har någon annan också problem med kvickroten. Fick i alla fall tag på så pass att det räckte till 13ha och fick därmed de värsta åkrarna behandlade. Besprutningen borde antagligen ha gjorts tidigare men det torra vädret har medfört att kvickroten vuxit till sig långsamt trots gott om värme sen spannmålen tröskades. Lite regn på morgonnatten  höll växtligheten lite väl fuktig hela förmiddagen men eftermiddagen med sol och 14°C torkade upp växtligheten så pass att det gick att köra. Det var också närapå vindstilla, så goda förhållanden för att vara oktober. Sparade inte på sorten men hoppas ändå på en 2-3 veckor med varmt väder, jag har ju planerat att få de mesta plöjt i höst också.

Idag blev det därmed inget skördat till lagret men en hel del beställningar för dagens och morgondagens leveranser togs om hand medan jag väntade på att växtligheten skulle torka upp. Tiden rinner iväg och oron över att inte hinna få allt under tak innan vintern gör sig påmind nu som då. Egentligen borde man inte ta emot några beställningar för leverans de närmaste veckorna för att kunna koncentrera sig på lagerskörden. Men man kan ju inte lämna stamkunderna i sticket heller? Bäst vore att ha ett extra gäng arbetare för lagerskörden så att den ordinarie arbetsstyrkan kunde få koncentrera sig på direktleveranserna……. he sku va moolit (det skulle vara enkom) 🙂

Kommentarer inaktiverade.