13 februari, 2014 av Charlotta

Skogsfrisk wunderbaum

Ja, detta är den bäst doftande “skogsfrisk-wunderbaumen”. Kanske inte att hänga i backspegeln i bilen, man måste ju tänka lite på sikten också, men i köket fungerade det fint 🙂

Byxwunderbaum

Byxwunderbaum

Det var slaskföre igår. På natten hade det kommit någon liten cm slask som låg som en våt kladdig matta över det jag fällde dagen innan. Jag fick inte brasan att brinna då, så jag tänkte att jag fäller idag och så bränner jag imorgon … Med facit i hand skulle det ha varit enklare att fara hem efter lite mer sågspån, “kanor” (“flisor av ved, barkar och sånt, som hela vedlidergolvet är fullt av”) och tidningar, och gett sej tusan på att det skulle börja ta sej i brasan. Nåja, nu var det som det var och jag fick lov att elda följande dag… Jag fick det att ta sej, men, jag blev på bara någon timme precis genomsur. Både i klädväg och i humöret. Höll ändå ångan uppe och brände allt jag fällt dagen innan, men när jag kom hem var det mycket trevligt att få dra av sej alla genomsura kläder. Jag passade på att byka skogsbyxorna, när de ändå var genomsura. Eftersom tanken var att gå till skogen igen följande dag, blev det att hänga dem på tork så nära spisen jag vågade. En underbar doft av skog spred sej i hela huset 🙂 Fast jag bykt dem fanns det skogsdoft i dem. Till natten drog jag dem en bit från spisen och följande morgon var de torra 🙂 Så nu är det bara att dra dem på sej och knalla till skogs igen, (så fort damerna kommit i mål på 10 km klassiskt i sotji 🙂 ) men i fortsättningen ska jag nog se till att bränna upp det jag fäller samma dag. Med detta oroliga väder kan det ju dimpa ner mer slask vilken dag eller natt som helst 🙂

4 svar till “Skogsfrisk wunderbaum“

 1. Christer skriver:

  Samma väder här.

  Tyckte det verkade lite torrare igår så efter ett par dagars paus med skogsarbetet tänkte jag att det skulle passa att fortsätta. Men i skogen hängde vattnet kvar i riset så jag blev genomvåt till och med in på kalsongerna. Så länge jag höll igång i skogen gjorde det inte så mycket men innan jag lastat färdigt, kört hem och lastat av blev det kallt trots att jag drog på en torr jacka och torra handskar.
  Snöslask i morse och skogskläder som inte hunnit torka över natten gjorde att jag stannade hemma idag för att se igenom lite papper och kolla in lite på OS. Ska vädret fortsätta så här får man väl satsa i dubbla omgångar skogskläder så att de hinner torka mellan användningarna.

  Skogsdoften kunde säkert göra succé om man fick det på burk….. slår säkert dofterna från burkar med franska nummernamn med hästlängder 🙂

 2. Peik skriver:

  Ni tycks ha något hemligt knep när ni lyckas med det där…för mina kläder brukar förutom “skogsfriskt” dessutom lukta rätt starkt av brännolja, hydraulolja och 2takts-avgas. 😀

 3. Nisse skriver:

  Här var det – snörvel – så vått att man måste byta kläder vid halva dagen. Och nu är jag förkyld. Men skogsdoften är grymt stark då man sågat kådrik tall eller gran. Bensin och olja och annat finns nog med men blir hästlängder efter kåddoften.

 4. Janne B skriver:

  De va rysligt va de kan va krotot ti få de att brinna där västerut, i Kouvola brann skolan i Lappträsk Porlom borde dom bränna skolan (den måste stängas för möglets skull) för sågen har redan brunnit. Kanske du borde be om consulthjälp österifrån om det fortsätter att inte tända, men akta byggnader och annat värdefullt. Liite befängder får man va om man vil.