26 mars, 2014 av Charlotta

På rymmen…

Lamm lamm lamm, vart än man ser… till och med mitt i maten 😉

Ja, vad gör man om man är på rymmen, och egentligen inte riktigt vet hur det gick på det viset, och inte hittar man hem till mamma heller. Jo, man lägger sej ner och väntar på hjälp.

Det var i alla fall vad det här lilla lammet hade räknat ut, att antagligen var det bästa man kunde göra av situationen.

När lamm kommer bort från tackan ropar och vrålar de ofta som besatt, och brukar inte ge sej förrän de hittar tillbaka. Men antagligen fick det här lammet kontakt med tackan, så den kunde känna att det inte var en katastrof, utan den kunde lägga sej ner och sova. När jag fick syn på lammet hade jag mina aningar varifrån den kommit, men eftersom där nu springer runt 50 små ulltottar i fårhuset kan man i hastigheten ta fel, därför väntade jag tills lammet hittat tackan. Skulle inte tackan ha gett sej tillkänna hade jag deras öronnummer att gå efter. Även om man morrar över dessa öronlappar som är så stora och klumpiga i lammens små öron, så fyller dom flera viktiga funktioner 🙂

Det händer sej att något lamm kommer upp på foderbordet. Det hör inte till vanligheterna, och skall inte göra det heller. Man skall inte ha foderhäcken byggd så att lammen kan gå omkring i rena maten. Det finns otroliga mängder skit även i små klövar, och rent foder är a och o. Antagligen hade den här lilla krabaten släppt ifrån sej någon liten skvätt här och där, så jag bytte ut fodret på bordet till rent efter rymlingens framfart. 🙂

 

Kommentarer inaktiverade.