28 mars, 2014 av Nisse

Opp och hoppa

Det börjar bli vår. Dagen ljusnar betydligt tidigare och redan femtiden på morgonen kan man fara till skogs. Och det är bäst att göra det också för vägarna börjar smälta redan tidigt på förmiddagen där solen lyser på dem. I går natt hade vi minus sex grader och det var prima före.

Man borde stiga upp klockan fyra och sätta motorvärmen på traktorn. Enda problemet är att jag hör till de kvällspigga och morgontrötta. Det är svårt att avsluta kvällens sysslor och lägga sej. Så nu har jag slutat med klocka för motorvärmaren och går ut på morgonen med bara fötter i filttossorna och fårskinnspälsen. Då vaknar man betydligt snabbare. Och så blev jag sur på kopplingsuret som ett par morgnar inte alls hade kopplat på värmaren så jag hade en genomkall motor då jag skulle köra iväg.

Fjantskallarna skall ändra klockan snart. Det har ingen större betydelse här i skogsbruket för arbetsdagen följer solen – inte klockan. Men det kan ta nån dag (eller vecka) innan man märker att alla andra är en timme fel. Så man är mer än vanligt försenad till eventuella möten …

På tal om rubriken så kom jag att tänka på Ulf Peder Olrog. Refrängen i Schottis på Valhall börjar nämligen med “Opp och hoppa Tor” och det sjöng farsan på 50-talet. Visan är skriven 1945. Nätet har nuförtiden inte bara modern musik utan det finns alla möjliga urgamla visor i urgamla inspelningar. Jag hittade Ulf Peder själv men också Happy Skvett vid Bälgspel vid landsvägskanten har en fin version på Youtude:

Opp och hoppa Tor

Happy Skvett blev Norgesmästare i gammeldans år 2013. Rekommenderas !

Nu drar jag till skogs med en mp3:a av schottisen i mobiltelefonen och hörlurar under hörselskydden på hjälmen.

 

 

 

Etiketter: ,

2 svar till “Opp och hoppa“

  1. Christer skriver:

    Klockan har ingen större prioritet här heller men det kan bli lite lättare att komma sig tidigare i säng då alla andra hunnit lite längre på dagen 🙂

  2. Nisse skriver:

    Jo, det stämmer. Förr gick det bra då TV-programmet tog slut men nu kör de gamla filmer och serier (bättre än det moderna skräpet) hela natten …

    Och så är nätet igång dygnet runt och det är det värsta för mej. Förr då man satt på biblioteket så blev man utsparkad klockan åtta på kvällen men nu fungerar “biblioteket” på Internet dygnet runt. Så jag sitter och planerar intressanta saker dygnet runt också :-).

    Men det hjälper om man stigit upp klockan fem på morgonen. Då går det lättare att lägga sej i tid på kvällen :-).