22 april, 2014 av Sonja

Klick

Så var årets stödansökan gjord. Förutom att myndigheterna hade justerat arealerna lite från ifjol, fanns där inga några större förändringar.

Tack vare att jag skickar in ansökningen elektroniskt kan jag kopiera föregående års uppgifter direkt till årets blanketter. Då jag har nästan hälften av åkrarna i vall, blir det inte så mycket ifyllande kvar att göra efter kopieringen.

Däremot hade utseendet på blanketterna ändrat en hel del från tidigare år, så man fick ta och studera extra noggrant att allt nu säkert var rätt ifyllt.

Men som sagt, nu är det undan för i år. Något större besvär är det inte frågan om för min del, då det tog en dryg timme att fixa blanketterna 🙂

Ett svar till “Klick“

  1. Nisse skriver:

    Jo, det elektronisk stödsystemet är faktiskt bra. Många av de elektroniska systemen är uppfunna i helvetet av pinolystna demoner såsom skatteverkets tidigare system – även om det nya deklarationssystemet är ganska bra. Men ansökningssystemet för stöden är riktigt hyfsat. Och i år är kartorna med också. Förr måste man gå till det eländiga Vipusystemet.

    Ett problem med KLICK-systemet är att man blir så frestad att så precis samma sort på samma åker år efter år :-). Inte bra för växtföljden men man får in ansökan på fem röda sekunder om man inte ändrar nånting !