12 november, 2014 av Nisse

Hundratals gillar mina oplöjda åkrar

Nä, det är inte på Föusbooken – det är hundratals gäss som nästan varje dag tar sej en rast på åkrarna. Troligen de enda på långt håll som inte alls är bearbetade den här hösten. Dessutom några svanar. Jag körde ju bara med hacken så all spillsäden ligger bekvämt kvar sedan tröskandet.

DSCN4305

DSCN4339

Jag fick inte nån riktigt bra bild för de var ganska vaksamma och stack iväg då man gick närmare. Dessutom kom de på eftermiddagen och det började redan skymma så det var ingen idé att ta bilder då de flög för exponeringstiden var så lång att inget syns på bilden. Möjligen skulle jag ha fått bättre bilder från bilen för de brydde sej just inte om fordon men kom man gående så flög de iväg.

Tur att nån tycker det är bra med oplöjda åkrar …

Etiketter:

2 svar till “Hundratals gillar mina oplöjda åkrar“

  1. Kurt skriver:

    Ja, det är ju helt klart en s.k. viltåker!

  2. Nisse skriver:

    Minsann. Men jag har inte anmält den som viltåker i stödsystemet för då kommer det in en massa idiotregler som är direkt destruktiva för odlandet. Förra gången (första och sista) som jag hade viltåkrar så blev de grymma ogräsåkrar eftersom jag inte fick spruta dem.