God Jul och Gott Nytt År !

Jag önskar alla en God Jul !

(Video som är ganska stor och Google Drive tycks ha kapacitetsproblem. Alla skickar videohälsningar till julen …)

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

4 reaktioner till “God Jul och Gott Nytt År !”

  1. Har svårt med det här tjugohundratalet, så jag kör också med tvåtusennånting. GOD JUL!

  2. Som maskinnörd undrar man ju varför däcket sitter fel väg på traktorn…

    God jul allihopa.

  3. Stefan är uppmärksam ! Jo, däcken är bakfram därför att jag svängt dem så de kommer litet längre ut. Fästet till lastaren kommer så nära hjulen annars att snökedjorna inte ryms emellan. Genom att svänga fälgarna (och byta sida för hjulen) så får jag 10 cm mera utrymme.

Kommentarer är stängda.