Det blir inte alltid som man tänkt sig

Som Ni säkert har sett så var tanken att vi Bondbloggare skulle spela in en liten julhälsning och lägga upp här på bloggen. Låter enkelt i teorin men visade sig för vissa av oss – nämligen mig-  att bli en övermäktig uppgift. Videon spelades in med en Samsung telefon och skulle sen spridas över världen via en Mac och redan där föll jag på tröskeln och stötte mig. Det visade sig vara överkurs för bondförnuftet att flytta videon från telefon till datorn. Därför blev det ingen hälsning från Yttermark – ja eller åtminstone ingen levande hälsning. Det får istället bli en stillbild över upplägget, och jag får säga som dom sa på Shell i tiderna – det är ju tanken som räknas.

20141225_124302

Med denna bild får jag alltså önska alla bloggläsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Det är imponerande att det fortfarande finns de som vill och orkar följa med våra förehavanden. Imponerande och roligt.

Från detta till något annat. Eftersom jag inte lyckades på julafton med videon så är detta inlagt på juldagsförmiddagen då jag redan som alla andra hunnit öppna mina julklappar. Ett paket med mitt namn på innehöll boken Österbottniska Lustresor av Ny- och Herrgård. En riktigt fin bok, men det som jag genast stannade för var kapitlet om Mats Holmqvist från Karleby – känd för de flesta från Wasa Teater. Hans tankar om vår värld och vår framtid är så på pricken överensstämmande med vad jag anser är konceptet för en bättre värld. Tyvärr har jag inte kunskap eller ork att ge mig in i den ekologiska värld han företräder, man att vara imponerad – det kostar jag på mig att vara. Att han sen – i enkelt sammandrag – också ondgör sig över det i mitt huvud ohanterbara vansinnet att bygga Prismor och andra K-atastrofmarketar på användbar odlingsjord gör mig bara än mer säker på att han hittat den rätta vägen.

Eller som Mats själv säger i boken – “Matjord är det vackraste ord jag vet”. Har aldrig själv formulerat den tanken, men gillar den – det gör jag.

Skaffa boken – läs hela. Den var riktigt bra.

Med hopp om att inga nya varuhus skall byggas på matjord önskar jag alla ett Gott Nytt 2015 och visst skall vi efter bästa förmåga bruka våra åkrar även nästa år.

Författare: Kalle

Har varit spannmålsodlare sedan 20 årsåldern. Jobbar som brandförman i Närpes, det betyder att jag inte är heltidsjordbrukare annat än i hjärtat. Jag har familj, sambo och tre döttrar födda -04, -09 och -16 Jag odlar spannmål och oljeväxter på 38 ha, och gör detta på största allvar. Den skrala lönsamheten har inte knäckt mig, bara gjort att jag inte kan vara heltidsbonde. Dessutom har jag ett intresse för närhistorien, och jobbar gärna med att restaurera nyare veteranbilar. (70-talet) Har tre dylika + en mc i garaget. Samlar gärna material och skriver ner mycket nutidshistorier för framtiden. Jag är öppen för det mesta bara det inte har med sport eller idrott att göra. Jag betraktar all sport och idrott som flykt och försvarbeteenden, det man inte kan göra med traktorn kan gott lämnas ogjort!

En kommentar till “Det blir inte alltid som man tänkt sig”

Kommentarer är stängda.