I augustimånens sken

I går kom det en ordentlig åskskur på eftermiddagen men på kvällen var det alldeles klart. Då vi gick i bastun så lyste fullmånen alldeles rund i sydost och solen målade himlen i nordväst. Det var ganska varmt och vindstilla och efter bastun så kände man sej riktigt tillfreds. Det var svettigt med skyffling av flis och vete och dikesgrävande den gångna veckan men nu vara allt svetten – plus sotet från en grundligt rengöring av pannan – borttvättade. I den tysta och lugna natten kunde man gå hem och räta den värkande ryggen på sängen.

DSCN5190

DSCN1741

 

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.