15 juli, 2016 av

Skymningen lägger sig…..

…..allt tidigare om kvällarna och en titt i almanackan meddelar att halva månaden redan gått. Bygden andas semestertider och det är tyst och lugnt i grönsaksbondens omgivning. En och annan flyghavregranskande jordbrukare har jag ändå sett. Känns lite som om sommaren börjar vara slut och alla väntar på hösten.

Lite vemodigt känns det allt och hur blir det med alla projekt som man tänkt utföra i sommar? Dessutom har man inte någon bloggarträff att se fram emot eller annat avbrott i vardagen det brukar ibland bli nån utställning eller nåt mässbesök men inte ens det har man hunnit med. Det här fick mig att sätta till några kol i spisen för skulle man nu ens få “heimane” i någorlunda anständigt skick kunde man kanske ändå ta sig ett ledigt veckoslut nu innan skörden tar vid på allvar. Kanske kunde man till och med hinna damma av plastraketen och ta sig nån tur i landskapet ? Vi får se vad morgondagen för med sig………

Hur som……. så har jag nu framåt småtimmarna radhackat igenom de flesta grödor och det var då som jag märkte att tusan också att det börjar bli mörkt. Det gick an ännu medan jag körde igenom palsternackorna men när jag kom till morötterna fick man koncentrera sig för att hålla sig i raden.

Meeeen man får glädja sig åt att det nu i år växer bättre än i fjol, eller vad tycks?

 

Etiketter:

4 svar till “Skymningen lägger sig…..“

 1. Johnny skriver:

  Jag har inte märkt av att det har blivit mörkare på nätterna. Jag brukar sova då 🙂

  Visst känns det som om sommaren går lite för fort. Jag kan tänka mig att dina arbeten inte blir färdiga. Så ska du ha lite ledigt så är det väl bara att fara iväg! Arbeten väntar nog på dig där hemma!

 2. Christer skriver:

  Det gör det säkert ?
  Att sätta sig ned här hemma och titta på allt ogjort arbete går bara inte så bort måste man om det skall bli nån ro.

 3. Gäst skriver:

  Hurudan radhacka har du? Använder du kamerastyrning?

 4. Christer skriver:

  Det är en ca 20 år gammal Hatzenbichler som tar en bädd åt gången. Det är nog mellan ratten och sätet som den optiska styrningen sitter 🙂
  Jag använder gödselaggregatet i frontlyften som styrningshjälpmedel så att jag hålls rätt i raden, orkar man bara hålla sig skärpt så klarar jag 7-8 km/h med 3-5 cm noggrannhet beroende på hur yvigt bladverk växten har. En kamera (inte enbart för styrningen) skulle inte vara så tokig det skulle spara lite nackbesvär då det blir att se lika mycket bakåt som framåt.