Bondbloggen på Instagram

Nu finns Bondbloggen också på Instagram. Se till höger längst ned. Klicka på “@bondbloggen” för att gå till Instagram och läsa mer.

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

4 reaktioner till “Bondbloggen på Instagram”

 1. Jag läser gärna den trevliga Bondbloggen då och då, men…

  Instagram? Där ser man ingenting om man inte första skapat konto där (eller redan har ett på Google)

  Själv håller jag mig borta från globala, amerikanska it-företag för vilka användarna är produkterna.

  Om jag ska fortsätta gnälla, så var den föregående WEB-layouten bättre. Det är naturligare att kommentarerna är i slutet av inlägget än i början.

  Jan

 2. Tekniskt så kan man läsa instagram även utan konto, eftersom det finns 3:e party providers som speglar instagramkonton

 3. Jag brukar också undvika dessa snokande företag. Det här är första gången jag är med i Instagram. Vi har länge varit med i Facebook som ju äger Instagram också. Orsaken är att nå ut till speciellt yngre personer som växt upp med mobiltelefoner och appar. Vanligen lägger vi in en puff på Facebook med länk till den egentliga Bondbloggen på WordPress.

  Ett problem med WordPress är uppladdning av video. Det har inte fungerat bra – speciellt inte för de bondbloggare som har sämre anslutningar till Internet. Vi testar nu om det går bättre via Instagram. Tanken är ju inte att flytta över till Instagram utan att det skall komplettera WordPress. Jag är inget vidare på Instagram men håller på att lära mej hur man kan använda det. Som Kurt skrev så behöver man nödvändigtvis inte ha ett konto på Instagram även om de gör allt för att få in en i fällan. Om man söker på Bondbloggen och Instagram så får man upp tjänster som förmedlar innehållet. Jag försöker hitta på lösningar så man kan se innehållet på Instagram direkt i WordPress.

  Beträffande utseendet så var jag illa tvungen att byta tema (som de kallas i WordPress) för det gamla började få problem. Bland annat blev bilderna förvanskade på höjden. Jag försöker hela tiden få det nya temat att likna det gamla men jag har ganska bråttom med att sköta jord- och skogsbruket. Gubben hinner inte mera med så mycket varje dag. Tack så mycket för kommentaren – det är ytterst värdefullt att få veta vad folk tycker. Hoppas du orkar hänga med oss också i framtiden.

 4. Nu är det ju absolut inte meningen att Bondbloggen skall flytta till Instagram. Det handlar bara om ett komplement dels för att kunna göra videoinlägg, men dels också helt enkelt att locka nya läsare.

Kommentarer är stängda.