Möt Sonja och hennes fyrbenta flickor i Heisala!


Se hela videon på YLE Arenan

Författare: Ingela

Jag är redaktör för Bondbloggen på svenska.yle.fi och figurerar mest i kulisserna. Jag bloggar inte egentligen, men varje gång det finns en intressant intervju med någon av Bondbloggens skribenter, eller när vi hittar annat material som kan vara intressant att läsa/höra/titta på, så dyker det upp ett inlägg av mig.

6 reaktioner till “Möt Sonja och hennes fyrbenta flickor i Heisala!”

  1. Damen i din (er) ladugård: är hon en lapplandsko eller ser hon bara ut som en sådan med sin vita färg?

  2. Jo, hon är nog en lappko. Uniikki heter hon. Om vi riktigt klyver hår, så har hon lite ayrshire i sig. Hennes mormor eller mormorsmor är Ay. Men så har vi också en helt renrasig NF kviga, som kalvar i mitten av maj.

  3. Går det att få lönsamhet i såna också eller är det mest som hobby man har såna?
    Skulle själv vilja ha en lappko och försökte föreslå det för bonden, men gjorde det tydligen på helt fel sätt för det kom bara ett krafigt nej…

  4. Om Finn-kossorna är stöddugliga för uppfödande av lantraser, är dom lite mindre olönsamma.

    Jag tycker att utgångspunkten för att ha ngt lantras kor skall vara att bevara gamla raser och så har dom en helt annan karaktär än i synnerhet Holstein-kor!

  5. Jo, alltså inte är dom ju några guldgruvor men inte går man i konkurs för att man har ngr av dem. Dom är nog så prima, dom gör precis som dom vill och inte som husse/matte tycker!;)

Kommentarer är stängda.