25 februari, 2010 av Sonja

Ylva af Kabböle

Ylva af Kabböle

Ylva är en av mina absoluta favoriter. Hon är en korsning av en frisisk mor och västfinsk far. Hon är vår lilla svarta fläck som springer omkring i lösdriften. Vi seminerade henne med Jersey, så har vi tur så får vi en MYCKET liten svart fläck om 9 månader. 😉 Jerseyna är nämligen ännu mindre än finnarna. Ylva är en av dom som jag tog med mig hemifrån. Hon ville minsann inte flytta, hon sprätade emot med alla fyra då vi tog ut henne. Men bra har hon klarat sig 🙂 och sku hon nu inte göra det med sitt humör..!

4 svar till “Ylva af Kabböle“

 1. Mats skriver:

  Jersey är nog den vackraste koras som finns! Jag hörde en gång en amerikansk Holstein-förädlare säga att ”Jersey is for people who can’t afford a real cow, but are too proud to have a goat”, men jag tror mest han var avundsjuk. 🙂

 2. fjantte skriver:

  En kanadensiks Ayrshire-gubbe sa att ”every good cow has a black spot” då måst ju Ylva vara jätte hurrja som ÄR en ”black spot”

 3. s skriver:

  Oj – vilka korsningar.
  Då jag var liten önskade jag att vi skulle ha en svart ko – vi hade västfinska och ayshire, inga frisiska fanns i våra trakter på den tiden.

 4. Anna-Lena Laurén skriver:

  Så fin hon är! Och vilken bra blogg, din man har den framme på facebook och det var tur. Jätteintressant att läsa. Jag ska rekommendera den här sajten åt mamma som kommer att kasta sig över den