25 februari, 2010 av Kalle

Puuh

Så är då sista handen lagd vid årets stora möda, deklarationsblanketterna. Det är något magiskt över deklarationen. Egentligen är det en bagatell i dagens datavärld, men det känns ändå som en sten från bröstet varje gång den är klar. Jag minns när man tog sina första babysteg som nybliven bonde och skulle bokföra och deklarera med blyertspenna och papper och miniräknare. Då kunde man vara en smula stolt när det var klart. Nuförtiden bokför jag i Wakka (lantbruksbokföringsprogram) fortlöpande under hela året och borde egentligen bara kunna ta en utskrift och skicka in deklarationen.

Borde alltså!

Vid kontroll i söndags upptäckte jag att något inte stämde med ingående balansen på avskrivningarna. Det fanns ett kast på nästan 2000 euro. Detta föranledde en intensiv felsökning i två kvällar som tog ungefär samma tid som blyertsbokföringen 1991.

Det lyckades och nu är deklarationen klar att lämnas in EN HEL DAG I FÖRTID. Stoltheten känner inga gränser!

4 svar till “Puuh“

 1. Anders skriver:

  Grattis! 🙂

 2. Nisse skriver:

  Va, det är ju ännu tre hela dagar kvar så det är väl ingen brådska :-). Jag skall BÖRJA i övermorgon …

  (Det blir mycket mera effektivt arbetat då man inte har så mycket tid …)

  Nisse

 3. Stine skriver:

  De va duktigt,det brukar nog också här dra ihop sig till sista dagen.

 4. Anki skriver:

  En annan lägger bara namnet under å så e det klart!