27 februari, 2010 av Sonja

Kossorna på “bete”

Härom dagen hade vi korna ut och springa en stund. Vi brukar ha ut dom några gånger i veckan, beroende på vädret. Den här vintern har varit ypperlig med tanke på rastning av korna; kallt/svalt väder men ingen halka!
Korna mår bra av att vara ute också på vintern,fastän det är kallt. Förutom att de får lite motion så förstärks både klöv- och juverhälsan. Vi får i gentjänst lite mindre att putsa upp i ladugården..! 😉

Tyvärr kan vi inte ha ut korna längre än en liten stund. Orsaken är att vi har så mycket snö att trådarna, som vi har runt hagen, är nästan i jämnhöjd med snön. Några kossor har märkt detta och bara stigit över tråden. Så vi måste själva vara med och kolla att ingen rymmer. Men roligt är det att se hur de mår sig av att få springa lite! 🙂

4 svar till “Kossorna på “bete”“

 1. Kossan Rosa skriver:

  Wow! Hittade den här bloggen av en slump. Jag gillar kossor! Det skulle vara KOolt att vara med och se när kossorna rasar av sig i snön! Du skriver bra, jag skall börja följa med här.

 2. mårten skriver:

  de ser ut att ha roligt 🙂

 3. Nina skriver:

  Härlig bild!

 4. Sofia skriver:

  Härligt! Lyckliga kor! =)