6 mars, 2010 av Mats

Snöföljetongen fortsätter

Snöyran har gett rejäla drivor på sina håll. Jag hämtade ett ballass från grannbyn Sundby idag vilket är en process som skall ta runt en timme. Det tog två och en halv. Jag höll t.o.m. på att köra fast med tom vagn, vilket hade varit rejält pinsamt. Att fastna med last på vagnen som Sonja och Antte ( http://www.bondbloggen.fi/2010/03/parkerad-traktordel-2/) är förlåtligt men att köra fast med tom kärra tär på prestigen. Lösningen blev att ställa kärran uppe på byvägen och sen hämta rundbalarna en och en. Tack och lov fick jag ju lyssna på Kalle i Lördax, så det förgyllde ju förmiddagen i hytten.

Bifogar en bild av snödjupet. Det där blir det jobbigt med vilken traktor som helst, oavsett färg. 🙂

6 svar till “Snöföljetongen fortsätter“

 1. Stefan skriver:

  Konstaterade att snön har blivit skarp där det har samlats drivsnö nu också, hittills har det varit bara lössnö som inte har gett så mycket motstånd.

 2. Per-Erik skriver:

  Manuellt skogsarbete lär vara rätt så intressant nu. Sätter du ner motorsågen så kan den vara svår att hitta igen, trots att den är röd.

 3. Stefan skriver:

  Var just ute och kämpade i snön med skogsvagnen. Det var snö upp till hyttdörren och när jag höll på och försökte komma över ett litet dike passade ett däck på vagnen på att explodera! Ingen liten pyspunka utan all luft ut på en gång, hej och hå.

 4. Mats skriver:

  Jo, stor snömängd och skogsarbete är ingen höjdarkombination. Vi får hoppas på blidväder så snön åtminstone sjunker ihop lite.

 5. Nisse skriver:

  Det skall inte vara något litet blidväder. Vi hade nån plusgrad och det blev bara värre för nu har vi djup snö OCH skare. Så då man just orkat lyfta upp sej på skaren så brister den och man åker ned 80 cm igen före nästa steg …

  Men jag vågar inte klaga med tanke på förra vintern då det nästan inte frös till alls. NU har vi skogsvägar där man kört så de håller in i juni !

 6. Mats skriver:

  Vi skall hoppas! Hårdfrusna vintervägar är prima när man skall köra ut gödsel till våren också. 🙂