Vårblommorna

Våren har kommit till oss då de första blommorna slagit ut på verandan:

Vårens första blommor
Vårens första blommor

Det är viktiga blommor – man blir på gott humör varje gång man går genom verandan.

Jag har satt in  ett värmebatteri på verandan så den hålls på plus hela året – utom då gullebarnbarnet lämnar ytterdörren öppen vid -25 grader … Nästan alla pelargonerna strök med.

Nu har också en liten Scilla börjat blomma – jag gillar dess blåa färg som är ljus och glad. Det är ännu långt till vit- och blåsipporna men de borde ha klarat sej fint för snötäcke har de minsann haft i år.

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

2 reaktioner till “Vårblommorna”

  1. Hej Nisse! Jaha, du bloggar numer. Jag såg bloggen när jag läste Yle. Här i Tokholmen är det långt kvar till scillorna verkar det som. Det är en av mina favvisar. Fast soler skiner fint och jag ser fram emot att bli pensionist ett år tidigare. Och då ska jag ut i naturen och lukta på blommorna. 🙂 Ha det gôtt!

  2. Nåja, våra blommor är satta i hinkar på verandan. De dagar det är varmt i solen så ställs de ut på trappan. Snart skall väl bina börja surra runt dem – om de nu överlevt den hårda vintern.

Kommentarer är stängda.