12 mars, 2010 av Sonja

En “dra täcket upp till örona och bli o sova”-dag

Hos oss ringer klockan 4.45 varje morgon. Idag hade jag minsann kunnat vända på sidan och fortsätta sova, men det var bara att ta skeden i vacker hand och stiga upp! Som en bekant en gång har sagt ( visserligen vid ett annat tillfälle, men jag tycker det passar bra här): så är det när man har kor! 😉

Nå, nog brukar jag få upp ögonen senast då mjölkmaskinen kommer igång, så också idag. Men svårt var det! Just nu har vi 54 kor som mjölkar, tre av dem mjölkar vi separat. Två p.g.a. att de har medicinering mot juverinflammation och den tredje är Snäppa (Horse) som nyligen kalvat. Man skulle inte tro det, men då tre kor mjölkas i spann drar det faktiskt ut på tiden. I alla fall känns det så! Klockan var över åtta då vi var färdiga, vanligtvis kommer vi upp lite efter halv åtta. Inte var det ju bara de där tre “spannkornas” fel, men de bidrog nog till saken.

Min vana trogen for jag och sova en stund efter morgonmålet. Jag antar att min extra trötthet beror på gårdagens boxning. Men inte började dagen löpa något bättre då jag steg upp för andra gången heller. Jag tänkte att jag skulle städa, men eftersom det inte hör till mina favorit sysslor, så räckte det en “liten” stund före jag tog itu med det! 😉 Tänk om det skulle vara lika enkelt att städa inne, som det är att städa i ladugården; bara att sätta igång trycktvätten och spola, golv och fönster allt på samma gång! Då tror jag att vårt hus också skulle vara lite städigare! 🙂

Pricken på i var ännu att komma: min “svärmor” och till en del min sambo, tycker om att fiska. Så vi var alla tre ut och vittja krokarna. Jag är en så stor fisk vän, att jag helst låter dem simma fritt i vattnet. Så, med tanke på hur dagen hittills gått, var det väl ingen större överraskning att det kom en GÄDDA. En ganska stor sådan, i alla fall i mitt tycke! 😉 Här bör ju noteras,att det var den första fisken på flera veckor..!

2 svar till “En “dra täcket upp till örona och bli o sova”-dag“

  1. Mats skriver:

    “Spannkofenomenet” känns bekant. Det tar längre när man har såna. Jag tror att de på nåt vis bryter den invanda rutinen och därför tar det så rackans mycket längre när man har kor som mjölkas separat.

  2. Sonja skriver:

    Jo, nog beror det säkert på det. Man är så van vid en viss rytm, vissa saker vid mjölkningen, så när det sen kommer en spannko tycker i alla fall jag att man blir s.a.s. bort blandad. Och så är det ju säkert till en del en inställnings fråga. Om jag märker att jag blir sen, så känns det som om allt man gör går långsammare än normalt.