15 mars, 2010 av Sonja

Skolning

Idag var det då dags för dag två i juverhälsokursen som mejeriet ordnar. Likasom den första dagen , var det även idag intressanta ämnen på agendan. Alltid lär man sig något nytt! 🙂 Naturligtvis måste man ju komma ihåg att anpassa det man lärt sig till sin egen ladugård.

Jag har dock ett stort problem, när det gäller olika föreläsningar. Jag hålls inte vaken! 🙁 Man skäms ju att erkänna detta, men att sitta stilla passar inte för mig. Speciellt sådana här dagar, då jag måste ”rusa” iväg från ladugården för att hinna med första färjturen, klarar jag inte av att hålla ögonen öppna hela dagen. Inte ens kopiösa mängder kaffe på morgonen fick problemet att försvinna..! Men, sen igen tror jag ju nog att detta är ett ganska vanligt fenomen. Som sagt, så var det en intressant dag och den gjorde att man såg på korna på ett lite annorlunda sätt under kvällsmjölkningen.

Undrar om jag får sömn ikväll? Det är inte bara den där x-antal mängden kaffe jag sugit i mig idag som gör det svårt, för imorgon är det äntligen den dagen jag har väntat på i flera månader; jag far och pröva min brudklänning!!!! 😀 😀 😀 😀
Jag köpte den redan i höstas, men nu ska jag pröva den (får nu se om den går på mig ännu, krhm), så att vi får den och passa perfekt! 🙂 Hål tummarna upp, för att allt ska gå bra! 😉

4 svar till “Skolning“

 1. Lotte skriver:

  Hej! Sonja! Trevligt att läsa och höra om ”Livat på Santalahti” du lyfter upp Heisala på världskartan. God fortsättning och ork med allt.

 2. Mats skriver:

  Trötta mjölkbönder låter bekant från mina år som lantbruksrådgivare. Det skall vara en ivrig och engagerande föreläsare för att ingen skall nucka till efter lunchen. 🙂

  Lycka till med klänningsprovningen, det är KUL att gifta sig.

 3. Lotte skriver:

  Sorgligt med Nagubranden.

 4. Nisse skriver:

  Det är inte bara mjölkbönder som somnar på föreläsningar – jag hade också det problemet då jag studerade i Otnäs :-).