18 mars, 2010 av Sonja

I väntan på sommaren

Sommaren kändes minsann som en avlägsen dröm igår då jag var ute och fixade foder åt djuren; det blåste, snöade och var kallt! Idag har det igen snöat, men nu på kvällen såg det igen lite mera lovande ut; det regnade! 😉
Nog blir det ju sommar även i år, men i väntan på den så sätter jag upp en bild av vår jersey-kviga Heisala Ersey, även kallad Sötis eller Sötnos (ni förstår säkert varför 😉 )

Sötis på besök hos fammo o faffa


Bilden är tagen i fjol på sommaren, då Antte var ut och gå med Sötis. De var och hälsade på hos hans föräldrar. 🙂

Sötis är en renrasig jersey. Hon är ganska bortskämd, vilket i praktiken betyder att man inte kan gå in i HENNES kätta utan att skrapa henne! Dessutom har hon blivit lärd att gå i grimma, så hon brukar komma emot då man tar upp grinden till boxen och villa ut och gå.
Söt är hon, inte kommer man någors från det! 🙂

4 svar till “I väntan på sommaren“

 1. martin skriver:

  ja, hon var söt 🙂

 2. Ann-Marie skriver:

  Har en jersey-korsning och hennes 1-åriga son och ca 4 mån gamla doter och dom e så fina o riktiga kelgrisar! Dotern Ellen har ännu till fått bambi-vita fläckar ! Jersey e nog säkert den sötaste kossan man kan ha..

 3. Katja skriver:

  Härligt att se att det finns såhär lyckliga (o bortskämda 🙂 djur i vårt land!

 4. Sonja skriver:

  😀