3 april, 2010 av Nisse

Nu är det hjul igen

Jag vågade inte riktigt tro på det men hjulen på släpvagnen passade faktiskt till skogsvagnen som nu är i skick igen. Det finns ju så många olika bultcirklar (avståndet mellan motsatta bultar på hjulet) och jag hade nyligen problem med hjul som hade bultcirklarna 100 och 102 mm och inte passade ihop.

Efter att ha kört ett par lass flis (den var nästan slut) så skruvade jag bort släpvagnshjulet och flyttade till skogsvagnen. Det gick att köra men vägarna börjar bli dåliga så det är snart slut. Men en eller två dagar till så är stockarna ute.

Hjulet bort hjulet bort  Nytt hjul och ett nytt hjul i stället (litet större men det gör inget) …

Just nu är det riktigt gråväder – men jag gillar diset:

Dis

Glad påsk ! Nu skall jag dricka kaffe och äta pascha …

3 svar till “Nu är det hjul igen“

 1. Mariann Sommerseth skriver:

  Bra att det blev hjul igen!, följer dig/dere dag för dag här på “bloggen”. Nu påsk, ok, men: hur många stockar har du egentligt kört ut senaste vinter? Glad Påsk!

 2. Ingela skriver:

  Mariann: Nisse kommer snart att berätta hur många träd han lyckats får med sig ur skogen denna vinter. 🙂 Under tiden kan du gissa antalet och kanske vinna i Bondbloggens tävling! Se mera här: http://www.bondbloggen.fi/2010/04/tavla-och-vinn-en-bondbloggen-keps/

 3. Nisse skriver:

  Det är ju fråga om hur många STOCKTRÄD (minst 20 cm i brösthöjd)som jag fällt (inte små björkar och alar) så jag vågar inte ännu berätta hur många stockar jag kört ut. Det får räcka med att se på hoparna – men där är ännu inte alla stockar med för jag har en del i skogen ännu.

  Men jag kan berätta att det var stora träd. Bamsen – en jättetall – står kvar ännu men skall sågas ned snart bara jag hittar en tillräckligt stor motorsåg. Men den räknas inte eftersom tävlingen bara gäller fram till slutet på mars.