13 april, 2010 av Mats

Trisse

Med jämna mellanrum ställer jag in en halmbal åt korna så att de som inte ännu vant sej med att sova i bås skall få en torr sovplats. Trisse brukar ta hand om sönderdelningen av balen och det kan ibland se rätt kul ut. Den här gången råkade jag dels väcka honom i middagsvilan, dels förstod han sig inte riktigt på varför jag filmade så han var lite trög i starten. Först på tredje uppmaningen började han jobba lite. Men gammal man blir fort trött, vilket också märks i slutet av klippet.

På bilderna ser man också att han är mörkare på bakkroppen än på framdelen. Det handlar inte om nån naturlig färgvariation, utan om att han håller på att tappa vinterpälsen som är tätare, längre och även lite mörkare än sommarskruden. Baktill har han ännu vinterpäls, medan framdelen är redo för Beach 2010.

Se när Trisse stångar höbalen på YLE Arenan

6 svar till “Trisse“

 1. martin skriver:

  haha – det var roligt att se 🙂

 2. Carola skriver:

  Varför gör han så?

 3. Mats skriver:

  Nu vet jag inte riktigt vad du syftar på, Carola, så svaret blir ganska brett. Dels stångar de sönder balen bara för att de tycker det är kul, dels kliar det när de byter hår och halmen är ganska skön att skrapa mot. Att han sen tar paus och tittar på mej är bara för att han inte är van att jag står och filmar honom med telefonen. Gäspningen på slutet beror nog helt enkelt på att han är trött.

 4. Carola skriver:

  Tack! Jag är nöjd med det svaret 🙂

 5. Mariann skriver:

  Det är kommunikationen mellan Trisse och ägaren, Mats, som är så bra. Man hör det och ser det!

 6. Mats skriver:

  Jo, det förefaller onekligen som om han skulle förstå mina kommentarer. 🙂