19 april, 2010 av Kalle

Hur man förbrukar en helg…

Ibland är saker värre än man trott, eller så inte…

Helgerna brukar vara dom arbetsintensivaste dagarna för mig. Detta har gjort att man tenderar att överplanera, man tror man skall hinna mer än man gör per dag. Vis av denna skada hade jag inga planer på att vara tidsoptimist den gångna helgen utan gjorde ett löst program för mig på lördag morgon. Först skulle jag reparera ett elfel på frontlastaren, sedan titta till täckdikningsbrunnarna och byta till sommardäck på mammas bil. Söndagen planerades till att fylla i stödblanketterna och eventuellt starta tröskan. (den står i vägen för såmaskinen)

Så var planen, och såhär gick det.

Jag började med att titta till frontlastaren, jag var ganska säker på felet, en lödning hade släppt i spaken, trodde jag mig ana. Så var inte fallet, det var betydligt mera komplicerat än så. Efter en stund frös jag och gav upp, ändrade planerna och började städa i kontoret. Jag har just skaffat nytt skrivbord och kaoset är värre än då det var som värst. Helt plötsligt var dagen slut.

Söndagmorgon, felsökning frontlastare. Söndag dag, felsökning frontlastare. Söndag eftermiddag, gissa! En hel dag for till att söka ett fel i en relativt okomplicerad tingest. Strömmen kom som sig bör fram till styrreläet på magnetventilen framtill, men den drog inte ihop detsamma. Detta trots att jag vid direkt strömmatning dit fick det att fungera. Söndag kväll, efter uttröttning av hjärnceller och läsande av kopplingschema och tusen försök och misstag kom jag på felet. El-ledningen mellan lastarfästet och selectaventilen var på något sätt dålig, den släppte genom 13.2 V men ändå fungerade inte reläet. Ny ledning dit och allt var som nytt igen. Jag hade alltså haft rätt, det var inte så enkelt som jag trott, det var betydligt enklare.

Sent på söndag kväll, mörkret hade nästan anlänt, DÅ bytte jag däcken. Nu återstår bara täckdikesbrunnarna, stödblanketterna  och att starta tröskan, sedan är jag klar med helgen.

Synd bara att det redan är sent på måndagskvällen.

6 svar till “Hur man förbrukar en helg…“

 1. Thomas skriver:

  Been there, done that som dom säger på andra sidan stora vattnet. Jag läste med ett igenkännande leende på läpparna hela vägen. Stödansökan går ju att fixa över nätet, så det kunde man ju göra tex. just nu…

 2. BN skriver:

  “På andra sidan stora vattnet”, kan det möjligtvis på ren närpesiska betyda ” åp aron sidon åoven”??

 3. Mats skriver:

  Murphys lag om tidsplanering: “Ett dåligt planerat projekt tar tre gånger längre än beräknat att förverkliga. Ett väl planerat projekt tar bara dubbelt längre än beräknat.”. 🙂

 4. mårten skriver:

  låter som då man skall hitta orsaken till ngn bugg i en webbsida – som bara syns ibland, i vissa webbläsare 🙂

 5. Nisse skriver:

  He-he – precis på pricken … Det är ju House flyttad till bondlandet.

  “Kva e he ti lag – men ti hitt te feili !” (som man säjer på östnyylendskå)

 6. Cowboy skriver:

  Kanske jag kommer lindrigare undan ! Enligt dina beskrivningar verkar mitt hydrauluttag på frontlastaren ha samma fel .. Tack på förhand Kalle ! 😀