Bröllopsbestyr

Nu börjar det vara så nära, att man kan räkna timmar. Den här veckan har gått lite lika som föregående, alltså alltför fort, men ändå alldeles för långsamt. 😀

Problemen med flygen på grund av askmolnet hämtade med sig lite extra spänning åt oss också. Vår präst ringde nämligen åt oss i slutet av förra veckan och berättade att han var i Spanien. Han ville förvarna oss om att han kanske inte hinner hem i tid till vigseln. Nå, Antte ringde direkt på måndag morgon till pastorskansliet och de lovade att det nog finns en vikarierande präst i så fall, så vigda skulle vi nog bli!
Efter några dagars väntan, hade han fått plats på en buss som skulle starta från Spanien på tisdag kväll. Enligt tidtabell sku han vara i Finland på fredag morgon. Så det var bara att vänta.

Som om inte här var tillräckligt spänning, så konstaterade vi på måndagen att de som ska fixa alla våra blommor har sin blombutik stängd p.g.a. flygstoppet! Hon som ska laga blommorna ringde åt mig och berättade att de var i Italien och eventuellt skulle komma därifrån på onsdagen.
Så det var (igen) bara att vänta och hoppas att allt ordnar sig och jag kan berätta att det stundvis har varit ganska nervöst. Fast allt skulle ha ordnat sig också med “plan B”, så vill man ju att allt ska fungera perfekt, just så som vi har planerat det.

Igår fick vi första goda nyheten; ett flyg från Italien, med mellanlandning i Riga, kom till Åbo sent i går kväll. Blommorna är räddade!! 😀 😀
Och idag på morgonen ringde vår präst: han är i Finland!! 😀 😀

Så allt ordnar sig, som det nu ser ut kommer vi att få just det bröllop vi önskat oss! 🙂

Författare: Sonja

Jag är en 35 årig mjölkproducent från ön Heisala i Pargas skärgård. Jag flyttade hit från min hemgård i Pernå i februari 2008. I augusti 2005 hade vi generationsväxling på min hemgård, sedan dess har jag varit mjölkproducent på heltid. Då jag flyttade till Heisala tog jag med mig största delen av de djur jag hade hemma i Pernå, dvs. 7 kor och 7 ungdjur. Santalahti gård är min mans hemgård som han tog över år 2007. I dag har vi 55 mjölkande kor och ungefär lika många ungdjur, totalt drygt hundra djur. Här odlas ingen spannmål, alla åkrar(förutom några viltåkrar) används till att producera ensilage åt korna. Förutom att jag jobbar på gården på Heisala har jag fortfarande kvar min hemgård i Pernå. Den är idag en växtodlingsgård, där det odlas spannmål och vall. Dessutom finns där skog. Jag är själv med och sköter arbetet där så ofta jag kan, mina föräldrar, framför allt min far, är till en stor hjälp. Jag har alla maskiner kvar där från den tiden jag bodde där. Vi lagar allt hö som vi använder för korna i Pernå och dessutom lagar vi ensilage där också. Balarna transporterar vi sedan med långtradare till Pargas. Vi sysslar mycket med avelsarbete och vi tar också i mån av möjlighet emot besökare på gården. Kort sagt; detta är mitt drömjobb!

5 reaktioner till “Bröllopsbestyr”

  1. Skönt att allt ordnar sig! Lycka till med den stora dagen, kom ihåg att njuta också!

  2. Lycka till med den stora dagen, och i livet efter den!! Allt ordnar sig, var det Mats som skrev; det är KUL gifta sig! NJUT!!

  3. Lycka till !! Hälsar Ulla (hälsa Antte, vi träffades på Sannas bröllop i Österbotten för några år sen , satt vid samma bord , äldre o yngre Skuffare, var du också med Sonja? minns inte)

  4. Lycka till med bröllopet o som de redan har skrivit kom ihåg att njuta av den:)

Kommentarer är stängda.