Sista tävlingsdagen

Ynna födde sin odöpta tjurkalv fredagen den 16 april.

Ännu hinner du ge förslag på namn till Mats kalv! Läs mera här och berätta vad du tycker den unga tjuren ska heta. Tävlingstiden tar slut i morgon (24.4.2010) klockan 07.00.

Den enväldiga juryn består av Mats, som har ett digert göra när han ska välja mellan de över 50 namn som droppat in.

Mats kommer att meddela sitt beslut i Lördax nu på lördag – ratta in Radio Vega klockan 10 så är du säkert med bland dem som först får veta hur det gick. Mats berättar naturligtvis också här på bloggen hur han beslutat.

Författare: Ingela

Jag är redaktör för Bondbloggen på svenska.yle.fi och figurerar mest i kulisserna. Jag bloggar inte egentligen, men varje gång det finns en intressant intervju med någon av Bondbloggens skribenter, eller när vi hittar annat material som kan vara intressant att läsa/höra/titta på, så dyker det upp ett inlägg av mig.

2 reaktioner till “Sista tävlingsdagen”

  1. Vad trävligt med en så fin kalv.Gratulerar! Djuren kommer att njuta nu när det är vår och de snart slipper ut i det fria.För visst har du ju dem ute på grönbete i hage.Nu är det så tokigt att vi har här i gården
    talko,brukar vara en som deltar för att putsa upp gården,efter vintern.Så nu blir det så tokigt att jag ej kan lyssna på Lördax när den infaller på samma tid, och jag som alltid annar lyssnar.Det är ju ett upp-piggande lördagprogram. Nu önskar jag dig en fin vår. Hoppas du tycker om namnet Hurttis.
    MVH Brita Österberg, Helsingfors

  2. Grönbetet har varierat från år till år, eftersom jag inte har så gott om beteshagar i anslutning till ladugården. Men i år skall de ut! 🙂 Hurttis är ett piggt och hurtigt namn.

Kommentarer är stängda.