30 april, 2010 av Sonja

Tjuvstart på vappen

Vi har idag haft en lite mer speciell arbetsdag, så här passligt till valborg. Vi har nämligen haft besök av en grupp högstadie elever varav hälften kom från Pargas, andra hälften från Spanien. De spanska eleverna är på ett ”motbesök”, Pargas eleverna var i Spanien tidigare på våren.

Antte hämtade dem från stranden med traktor och de fick börja dagen med att titta och fotografera korna. Det här tycks alltid vara lika populärt!

Sedan hade lärarna tänkt ut några uppgifter som eleverna fick greja med på stranden. Besöket avslutades med korvgrillning. Nog kan korv sen vara gott då man grillar den på öppen eld!! 😀

För att ni nu inte ska tro att vi riktigt har ”slattrat” idag, så har Antte och hans far fixat till det sista på konstgödselspridaren, så snart bär det ut på åkern. 🙂

Konstgödselspridaren


Följande på dagens agenda, blir att steka munkar. När de blir uppätna ( vilket inte torde räcka så hemskt länge) är det dags att gå till ladugården. Dagen avslutas med strandbastu premiär. Om jag ids ( alltså vågar) fara och simma från bastun, återstår att se. Vattnet är ju trots allt ännu ganska så kallt..så kanske sen till midsommaren! 😉

Kommentarer inaktiverade.