10 maj, 2010 av Kalle

Pang!

Presstop    Presstop     Presstop

Idag måndag 10.5 kl 17.00 smällde då startskottet och vårbruket inleddes. Det var dock inte med någon pompa och ståt i år utan en mycket tveksam inledning. Jag harvade 5 ha av det som jag tallriksharvade i höstas. Jorden såg både våt och kuckig ut så det är väl nog i tidigare laget. Jag skall dock forcera nu med 5 ha vete och spara 10 ha några dagar.

Nu är dagen uppskriven och jag återkommer med bilder inom kort

Gonatt!

3 svar till “Pang!“

 1. Nisse skriver:

  Och här är det kallt och mulet och står vatten i spåren på åkern …

  Jag kör absolut inte ut på åkern den här veckan.

 2. Sussi Gustafsson skriver:

  Hej!
  Nu måste jag få ett svar på min fråga. Hur är jorden då den är kuckig? Hälsningar från ett regnigt Kimito.

 3. Kalle skriver:

  Det är en försvenskning av det dialektala ordet ”kuckot” som betyder ungefär: Mörkt, osympastiskt, oinbjudande.
  Exempel: Veddre va kuckot (dial). Tråkigt väder, typ duggregn.
  Rak översättning kunder bli: Dålig stämning