Pang!

Presstop    Presstop     Presstop

Idag måndag 10.5 kl 17.00 smällde då startskottet och vårbruket inleddes. Det var dock inte med någon pompa och ståt i år utan en mycket tveksam inledning. Jag harvade 5 ha av det som jag tallriksharvade i höstas. Jorden såg både våt och kuckig ut så det är väl nog i tidigare laget. Jag skall dock forcera nu med 5 ha vete och spara 10 ha några dagar.

Nu är dagen uppskriven och jag återkommer med bilder inom kort

Gonatt!

Författare: Kalle

Har varit spannmålsodlare sedan 20 årsåldern. Jobbar som brandförman i Närpes, det betyder att jag inte är heltidsjordbrukare annat än i hjärtat. Jag har familj, sambo och tre döttrar födda -04, -09 och -16 Jag odlar spannmål och oljeväxter på 38 ha, och gör detta på största allvar. Den skrala lönsamheten har inte knäckt mig, bara gjort att jag inte kan vara heltidsbonde. Dessutom har jag ett intresse för närhistorien, och jobbar gärna med att restaurera nyare veteranbilar. (70-talet) Har tre dylika + en mc i garaget. Samlar gärna material och skriver ner mycket nutidshistorier för framtiden. Jag är öppen för det mesta bara det inte har med sport eller idrott att göra. Jag betraktar all sport och idrott som flykt och försvarbeteenden, det man inte kan göra med traktorn kan gott lämnas ogjort!

3 reaktioner till “Pang!”

 1. Och här är det kallt och mulet och står vatten i spåren på åkern …

  Jag kör absolut inte ut på åkern den här veckan.

 2. Hej!
  Nu måste jag få ett svar på min fråga. Hur är jorden då den är kuckig? Hälsningar från ett regnigt Kimito.

 3. Det är en försvenskning av det dialektala ordet “kuckot” som betyder ungefär: Mörkt, osympastiskt, oinbjudande.
  Exempel: Veddre va kuckot (dial). Tråkigt väder, typ duggregn.
  Rak översättning kunder bli: Dålig stämning

Kommentarer är stängda.