19 maj, 2010 av Nisse

Frässådd

Nu har jag sått första biten. Det är sent men åskregnet i förrgår ställde till det. Annars också har det torkat upp förvånansvärt långsamt med tanke på hur solen stekt. Här kommer det litet frässådd:

video

Till all tur var det relativt svalt nu i kväll. Jag kör först runt fem varv (= en sprutbredd) och sedan fram och tillbaka tills allt är klart. Vart femte slag stänger jag två billar så det blir sprutspår. Det är viktigt att inte stanna i ändarna utan lyfta först fräsen och sedan såmaskin i farten för annars blir det hopar. Då jag svänger så är det nog styrbromsarna som gäller.

Elstolparna hör inte till mina favoriter precis:

Etiketter:

Ett svar till “Frässådd“

  1. Stolpskottet skriver:

    Elstolpar på åkrar är bland det värsta som finns.

    Stenar och stubbar är det fritt fram att flytta på men flyttar man en elstolpe så blir det nog säkert hus i helvete om det upptäcks.