24 maj, 2010 av Nisse

Skurar = problem

Ännu mer än vanligt är man fixerad vid väderleken. Det behöver inte komma 25 mm för att det skall bli problem – redan en liten skur mitt på dagen just då det torkat upp gör att sådden blir besvärlig. Och vi är sena redan nu …

Till all tur har jag vetet i jorden men har ännu viltåker + gröngödslingsvall på 24 ha att så. Tid finns det till 30 juni men om man vill att det skall bli nånting så skall det nog snart i jorden. I alla fall så är jag glad att jag satte så stor del i vall – med det här vädret. Och klöverfrö fick jag från Ingå med en annons i Landsbygdens Folk.

Verkstadsväder – men telefonen ringer hela tiden om nätet för folk har problem med åskan som bullrar här var och varannan dag. Det verkar som om tre av mina temperaturmätare i torken skulle ha fått fnatt efter förra åskvädret.

Det ser litet bättre ut mitt i veckan men man vet aldrig …

Etiketter:

2 svar till “Skurar = problem“

  1. cowboy skriver:

    Jag råkade vara i Hindersby lördag kl 20.30 och där hade det gått att köra med vattenskoter .. Men tur att man satt i bilen för regnet stod som spön i backen och blixtarna som ett fyrverkeri . Vi såg ingen Zetor med Nisse i !

  2. Nisse skriver:

    Vi fick ”bara” 20 mm – i Lindkoski hade det kommit 50 mm på en timme vid Markusbackan ! På lördag kväll såg åkrarna ut som sjöra vissa ställen …

    Zetorn hålls nog under tak flera dagar framöver nu.