Svansjön

Jag körde till grannbyn Lindkoski i dag och fick då se “Svansjön”:

Det är alltså en åker under vårsådden den 29 maj 2010 !

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.

2 reaktioner till “Svansjön”

  1. Det här kan jo inte vara “bara” regnet ??, hur kan det ….? Vad händer efter denna ” svandansen”?

  2. Visst är det regnet som fått till stånd sjön. Det kom 50 mm på en timme och då blir det sjöar på våra platta åkrar.

    Om det inte torkar upp snabbt så kommer där inte att växa nånting alls för utsädet drunknar och i juli har vi troligen en svacka med sprucken lera och ingenting annat – inte ens ogräs. Så är det tyvärr på våra leråkrar och man kan bara hoppas att andelen tomma fläckar inte blir så stor på åkern. Prognosen hotar tyvärr med mera regn på tisdag, onsdag och torsdag. Det börjar snart bli en riktigt besvärlig vårsådd …

Kommentarer är stängda.