3 juni, 2010 av Sonja

VR Heisala Ristourn Robert

Igår fick vi hem ett brev, där det står att vår tjur Robert har blivit godkänd som semintjur. 😀
Han kommer att flytta till Muhos eller Hollola, där han kommer att födas upp tillsammans med andra tjurar. Han är född i februari och någon gång mot slutet av året kommer man att börja ta doser av honom.
Han kommer nu till en början att användas som en s.k. ungtjur. För att kunna bli en elittjur, måste han få många bedömda döttrar med goda värden. Vi får bara hålla tummarna upp, så att allt går bra för honom! 🙂

3 svar till “VR Heisala Ristourn Robert“

 1. Mats skriver:

  Jättekul! Det där är om något ett erkännande av att ert jobb med husdjursaveln ger resultat. Grattis!

 2. Sonja skriver:

  Tack ska du ha! Visst är det ju roligt, men det är ju ännu ”bara” en början på hans väg. Som sagt, hoppas allt går bra!
  Det är nog Antte som är hjärnan bakom avlandet på våra kor. Han har fortsatt i sin mors fotspår! Och bra tycks det gå 😉

  Det är intressant det där med att avla kor; det räcker länge för att komma fram till en ko som ser bra ut, mjölkar ordentligt och är hållbar. Men sen kan man med en dålig seminering få följande generation att gå ett par steg tillbaka. Så det gäller att hålla tungan rätt i munnen. 🙂

 3. mia w skriver:

  GRATTIS!!!