Den blomstertid …

Sådden är förbi och examenstiden betyder festande och firande utan ände. I morgon har vi studentklassens 45-årsjubileum – nästan alla kommer. Vi har alltid varit en klass som hållit ihop väldigt bra.

Hå-hå, ja-ja, det var tider det …

Det är tid att städa och försöka hitta allting från förra sommaren. Och så har jag ju en hel del jobb med fibernätet.  Men jag är ganska nöjd för i går hittade jag en alldeles ny brandmur med fyra Gigabits anslutningar ! Vi har problem  med apparatur därför att vi är långt före den allmänna utvecklingen och de apparater vi behöver är specialburkar för stora firmor – och dyra . Men den nya brandmuren kostar bara 500 euro medan de andra kostat tio gånger mera. Den är nu beställd från Tyskland och kommer väl om nån vecka.

Sprutan är nu på servicelistan för jag måste ta kål på kvickroten som klarade sej alldeles för bra förra hösten. Det var en dålig besprutningshöst. Vallen tänkte jag så först då jag sprutat kvickroten.

Sedan då jag festat färdigt …

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.