25 juni, 2010 av Sonja

Glad Johanni!

Trevlig midsommar åt Er allihopa och hoppas Ni har en skön helg!
För vår del betyder midsommaren goda vänner och lite ”semester”. Situationstecknen därför att ladugården ska skötas morgon och kväll, men allt arbete som inte måste skötas blir nog ogjort.

Tyvärr fick vi lite oväntat jobb att sköta. Vi fick nämligen foder igår, allt var frid och fröjd. Ända tills vi fick ett samtal från foderfabriken. Det visade sig att man från ett prov av flera, hade fått ett lite diffust svar. Tur i oturen var att våra kor ännu inte hade hunnit äta av det eventuellt kontaminerade fodret. Så det var bara att stänga av skruven som hämtar in fodret till kiosken och börja mata korna för hand.
I vårt fall betyder det att vi matar alla kor i station från ett fat och dessutom delar vi ut från en skottkärra på foderbordet.

Extra arbete blir det, men man får ta skeden i vacker hand och konstatera fakta. Man bör framför allt komma ihåg, att det är frågan om en misstanke. Inget är ännu klart, utan det är fråga om en försiktighetsåtgärd.

Men , oberoende: Glad Johanni! 🙂

Glad midsommar!

Kommentarer inaktiverade.