8 juli, 2010 av Sonja

He va he o vi ti griina!

Med andra ord är höet bärgat, även hos oss. Under normala förhållanden, hade vi nog haft det undan för flera dagar sedan. Men p.g.a. salmonella misstanken, så kom jag med på åkern senare än vad jag hade räknat med. Pappa lagade ju nog undan så mycket han bara hann, men nog är det så att arbete utan tvivel löper bättre då vi är två.
Det har varit hett och svättigt och många liter dricka har gått åt, våra traktorer har alltså ingen luftkonditionering, men nog har det varit värt det. Trots en liten ”tvätt” av höet igår, kan vi nog säga att alla balar är av prima kvalitet. Det uppskattar man minsann då man får arbeta med balarna på vintern!

Och ordet ”griina”. Ja, det skrev jag i det här sammanhanget som en pernåbo, inte som en pargasbo. Skillnaden är märkbar. Då vi griinar ”heimåt”, så skrattar vi riktigt ordentligt. Men hitåt gråter man. Det blev att skrapa sig i huvudet några gånger innan jag förstod detta..! 🙂

Etiketter:

3 svar till “He va he o vi ti griina!“

  1. Gitta skriver:

    Ha du blivi inspirera åv Bertil Nagubon?

  2. Sonja skriver:

    Nää, det är nog riktigt östnyländska. Texten förklarar, jag hann tyvärr inte skriva direkt då jag skickade in bilden.

  3. Gitta skriver:

    Förstod att det nästan var så. Men alla här bra pratar Bertil Nagubos dialekt. Trodde nog du menade gråtit då du griina. Men allt är ju som det skall. Bra det.