Svartgul irritation

Sommaren är inte bara underbar. Vissa saker slipper man på vintern. Getanigar tex!

Jag rapporterade nyligen om getingarna som bosatt sig under terassen. Dessa har jag ännu inte fått helt bukt med trots att jag avlägsnat “böllan” Dock är dom på avtagande därifrån. Vad händer då?

Jo på fyra dagar (!) har dom flyttat sitt hus till taket i grävmaskinen och åstadkommit detta byggnadstekniska underverk där. Underverk eller inte. Det skall bort…..Dom sticks!

Författare: Kalle

Har varit spannmålsodlare sedan 20 årsåldern. Jobbar som brandförman i Närpes, det betyder att jag inte är heltidsjordbrukare annat än i hjärtat. Jag har familj, sambo och tre döttrar födda -04, -09 och -16 Jag odlar spannmål och oljeväxter på 38 ha, och gör detta på största allvar. Den skrala lönsamheten har inte knäckt mig, bara gjort att jag inte kan vara heltidsbonde. Dessutom har jag ett intresse för närhistorien, och jobbar gärna med att restaurera nyare veteranbilar. (70-talet) Har tre dylika + en mc i garaget. Samlar gärna material och skriver ner mycket nutidshistorier för framtiden. Jag är öppen för det mesta bara det inte har med sport eller idrott att göra. Jag betraktar all sport och idrott som flykt och försvarbeteenden, det man inte kan göra med traktorn kan gott lämnas ogjort!

2 reaktioner till “Svartgul irritation”

  1. Lustigt nogf har vi haft ganska litet getingar i år – vissa år finns det massor av dem. Men jag kanske ropar hej för tidigt …

  2. De är faktiskt irriterande, speciellt då de gaddar ihop sej. 😉

    Jag lyckades hitta ett jordgetingsbo häromåret i samband med en rågång, och det var nära att vi flyttat rån bara för att slippa gå genom deras revir. Bitska rackare.

Kommentarer är stängda.