12 juli, 2010 av Sonja

Dags för en regndans??

Kanske man ska försöka på det, då den här hettan inte tycks ta slut. Nu börjar också korna få tillräckligt. De har så varmt att de ibland står och flämtar. Mjölkmängden har också minskat.

Nu under dom allra hetaste dagarna har vi ut korna antingen direkt efter morgonmjölkningen eller på kvällen. Mitt på dagen är det alldeles för varm, fastän de har chans att gå i skugga. De var inte direkt samarbetsvilliga då jag skulle ha in dem tillbaka till ladugården på förmiddagen. Och nog förstår jag dem mer än väl; jag skulle också föredra att ligga på stranden och ta ett uppfriskande dopp nu och då! 🙂

Fastän jag avskyr åska, så börjar jag nästan hoppas på att det snart skulle komma ett uppfriskande och blötande åskregn. Det skulle bli så mycket lättare att vara för alla fyrbenta och tvåbenta. För att nu inte prata om vallarna. Andra skörden ser ut att misslyckas ganska ordentligt. Nog började gräset växa efter slåttern, men då det inte har kommit någon fukt så har all tillväxt stannat upp. Vi får hoppas att tredje skörden blir desto bättre!

2 svar till “Dags för en regndans??“

 1. Ulla Björkman skriver:

  Hej!
  Hälsning från ”en-ko-besättningen:

  Ville bara meddela, hur glada vi blev då vår östfinska kokalv fick nytt hem!
  Den söktes av en bonde i ESSE!
  Dom körde i 7 timmar hit,med bilbyte på vägen.
  Så annonsen i Landsbygdens Folk gav resultat!

  God fortsättning
  ö Ulla o. Sussi Björkman

 2. Sonja skriver:

  Oj vad roligt att höra! Saker och ting brukar nog reda ut sig! 🙂

  Ha det bra i hettan!