20 juli, 2010 av Sonja

Roadtrip till västra Nyland

Vi har avbytare från måndag till lördag, så vi passade på att göra en liten semester resa till Ekenäs med omnejd. Vi kom igår och åker hem imorgon, på torsdags morgonen går någondera igen till ladugården. Under tiden vi är borta, är Anttes föräldrar i ladugården med avbytaren.

Vi startade alltså igår, måndag, från Pargas och kom till Anttes syster och hennes sambo i Ekenäs. På kvällen var vi en tur till Skåldö.Där åkte vi en gammal, öppen fiskarbåt med en ”pikkulohko”-motor. Det var en båt i min smak, man kan lugnt konstatera att den gick hårt! 🙂
Därifrån åkte vi längs med olika småvägar till Raseborgs slottsruiner. Gamla ruiner är alltid lika imponerande, man kan helt enkelt inte förstå hur de för så länge sedan har klarat av att byga något så stort och starkt.

Idag åkte vi till Hangö. I stället för att ta stora vägen, alltså 25an, åkte vi med mindre vägar bl.a. via Lappvik. Efter en liten promenad i Hangö, åkte vi ut till Russarö. Ett intressant ställe som är värt att besöka. Trots att där inte mera finns beväringar, är det fortfarande ett militärområde. Därför är det ganska begränsat hur man får röra sig och vad man kan fotografera.
Då vi kom tillbaka från kryssningen, var vi och hälsade på en bekant som jobbar som lotskutterförare på lotsstationen.
Från Hangö åkte vi via Prästkulla till Tenala, varifrån ett par goda vänner kom med oss till Ekenäs där vi åt.

Imorgon åker vi som sagt hemåt. Vi har planerat att göra en avstickare till Fiskars och kanske någon annanstans. Får se vad vi gör, vi har ju rots allt semester!

Ett svar till “Roadtrip till västra Nyland“

  1. Bondbloggen skriver:

    Bondbloggen…

    […] something about bondbloggen[…]…