Baklås

Deja Vu!

Nu har det hänt igen! Ett mentalt läge som jag är så väldigt bekant med sedan länge. Huvudet går på högvarv men producerar absolut ingenting.

Såhär är det; och detta har hänt förr. Nu är det mellantid i jordbruket och inget speciellt som ligger på och MÅSTE göras. Dessutom är semesterresan avklarad och några friare dagar väntar.

Vad händer då?

Några ledigare dagar, tänker jag. Just det, då kanske jag hinner få igång veteranhondan, gjuta fast ett bykstreck, starta en veteranbil, få bort ogräset från grusgångarna, fixa all ogjord ved, städa i verkstaden, riva en mellanvägg i uthuset, byta olja i några maskiner, kolla flyghavren extra noga, byta bett på trädeskrossen, äntligen gräva bort sly från dikesrenarna, riva några gamla minkhus, riva ett förfallet lider, klippa gräsmattans kanter ordentligt, sist och slutligen få en historik jag skriver på klar, börja med nästa års odlingsplan medan gödseln är som billigast, måla fönsterbågar och garagedörrar. Utöver detta skall några stubbar i gräsmattan grävas bort samt gräs och sly röjas runt torken.

Sedan finns det också några mindre viktiga projekt, samt att jag dras med en blogg som skall ha hjälp med att skrivas.

Lägg sedan till att jag under dessa dagar planerat in en hel del familjetid samt att lönejobbet tar 8 timmar per dag. I dessa lägen går mitt huvud alltid i baklås och jag gör – mest ingenting.

Det är inte stress, det är inte otur – det är dålig planering

Författare: Kalle

Har varit spannmålsodlare sedan 20 årsåldern. Jobbar som brandförman i Närpes, det betyder att jag inte är heltidsjordbrukare annat än i hjärtat. Jag har familj, sambo och tre döttrar födda -04, -09 och -16 Jag odlar spannmål och oljeväxter på 38 ha, och gör detta på största allvar. Den skrala lönsamheten har inte knäckt mig, bara gjort att jag inte kan vara heltidsbonde. Dessutom har jag ett intresse för närhistorien, och jobbar gärna med att restaurera nyare veteranbilar. (70-talet) Har tre dylika + en mc i garaget. Samlar gärna material och skriver ner mycket nutidshistorier för framtiden. Jag är öppen för det mesta bara det inte har med sport eller idrott att göra. Jag betraktar all sport och idrott som flykt och försvarbeteenden, det man inte kan göra med traktorn kan gott lämnas ogjort!

3 reaktioner till “Baklås”

  1. “Jag har storslagna visioner och maxade projekt
    och då är det dumt att förstöra allt med hets och stress och jäkt”

    (Peps Persson, Ingenting gjort.)

    Bra låt. Bekant läge. 🙂

  2. Trevlig blogg!Jo, man känner igen sig.Ibland undrar man om man alls gör något vintertid…

Kommentarer är stängda.