27 juli, 2010 av Kalle

Baklås

Deja Vu!

Nu har det hänt igen! Ett mentalt läge som jag är så väldigt bekant med sedan länge. Huvudet går på högvarv men producerar absolut ingenting.

Såhär är det; och detta har hänt förr. Nu är det mellantid i jordbruket och inget speciellt som ligger på och MÅSTE göras. Dessutom är semesterresan avklarad och några friare dagar väntar.

Vad händer då?

Några ledigare dagar, tänker jag. Just det, då kanske jag hinner få igång veteranhondan, gjuta fast ett bykstreck, starta en veteranbil, få bort ogräset från grusgångarna, fixa all ogjord ved, städa i verkstaden, riva en mellanvägg i uthuset, byta olja i några maskiner, kolla flyghavren extra noga, byta bett på trädeskrossen, äntligen gräva bort sly från dikesrenarna, riva några gamla minkhus, riva ett förfallet lider, klippa gräsmattans kanter ordentligt, sist och slutligen få en historik jag skriver på klar, börja med nästa års odlingsplan medan gödseln är som billigast, måla fönsterbågar och garagedörrar. Utöver detta skall några stubbar i gräsmattan grävas bort samt gräs och sly röjas runt torken.

Sedan finns det också några mindre viktiga projekt, samt att jag dras med en blogg som skall ha hjälp med att skrivas.

Lägg sedan till att jag under dessa dagar planerat in en hel del familjetid samt att lönejobbet tar 8 timmar per dag. I dessa lägen går mitt huvud alltid i baklås och jag gör – mest ingenting.

Det är inte stress, det är inte otur – det är dålig planering

3 svar till “Baklås“

 1. Mats skriver:

  ”Jag har storslagna visioner och maxade projekt
  och då är det dumt att förstöra allt med hets och stress och jäkt”

  (Peps Persson, Ingenting gjort.)

  Bra låt. Bekant läge. 🙂

 2. Tommy skriver:

  Tjenare Kalle!

  Long time no see. Ser att du har häcken full. Hittade hit av en slump. Trevligt!

 3. Anki skriver:

  Trevlig blogg!Jo, man känner igen sig.Ibland undrar man om man alls gör något vintertid…