Modebloggen

Det finns en massa bloggar på nätet som handlar om mode och kläder. Bondbloggen kan ju inte vara sämre!

“Dagens outfit är anpassad för den totalt trenddöve mannen med diverse utomhusarbeten av varierande slag. Byxorna av klassiskt donarsnitt är Blåkläder och kommer från Biskops Kvarn. Skjortan är foderfabriken Feedexs reklamskjorta från -08, något av en klassiker i de här sammanhangen även den. Skorna är Sievi Air med stålhätta och klassisk snörning, köpta från Teollisuushankinta. Strumporna är Agrimarkets beprövade sixpack-serie. Klädseln kan beroende på väderlek och dagens arbetsuppgifter kompletteras med lämpliga accessoarer, t.ex. Bondbloggen-lippis, kaffeväska el.dyl. Nyckelorden att tänka på är polyester, bävernylon och hammarhank.

En tidlös helhet som smälter in lika bra i kohagen som i traktorhytten.” 😉

Författare: Mats

Jag är 42 år, gift och har en son på nio år. Min fru jobbar som lågstadielärare, så mitt jordbruk är ett enmansföretag. Jag har varit jordbrukare sedan 2001. Innan dess hann jag jobba 6 år som lantbruksrådgivare inom växtodling och ekonomi. Gården har ända fram till hösten 2009 varit en mjölkgård, men numera bedriver köttproduktion med dikor och en del växtodling. Det är känslosamt att lämna en produktionsform som funnits på gården i generationer, men samtidigt spännande att ge sig i kast med något nytt och lite obekant. Tanken är i första hand att sälja kalvar vidare till specialiserade uppfödare, i framtiden kan också egen uppfödning komma i fråga. En riktigt intressant tanke är att själv slakta och sälja köttet direkt till konsumenter, som jag börjat testa i liten skala. Växtodlingen har bedrivits ekologiskt sedan 1995 och husdjuren sedan 2010. Ekoodlingen passar gården rätt bra och gör enligt min mening produktionen lite mer spännande. Spänningen är visserligen på gott och ont, går det bra är det extra kul men går det åt pipan svider ordentligt.

4 reaktioner till “Modebloggen”

  1. Mycket träffsäker kombination. Själv kanske jag saknar det gula inlaget lite, men det är en högst personlig åsikt!

  2. Rätt oslagbar klassiker.
    Körde själv med samma stil i nästan 20 år tills Snickers för några år sedan kom med sitt sortiment i grått…funktionen är precis lika bra som förut, men “skiten” syns inte lika bra som på dom blå.

  3. Missade faktiskt det gula, jag var ute efter en mer retro-look. 😉

    Det där med hur mycket smuts syns på olika färger är nåt som varierar anmärkningsvärt mycket. Blått är verkligen inte det bästa.

Kommentarer är stängda.