5 september, 2010 av Sonja

Veckans saldo

Sedan onsdagen har vi fått 6 nya invånare i ladugården. Som jag skrev tidigare, fick vi först Harald på onsdag morgonen och Henriikka på dagen. Båda korna kalvade några dagar för tidigt. Siri tyckte att hon skulle följa deras exempler och kalvade natten till torsdagen. När vi gick ner på torsdags morgonen, låg där en lite Hiri i boxen.

På torsdagen höll alla tätt, men på fredag kvällen kom det två. Värna och kvigan Anda fick en ko resp. tjur; Härna och Holland. Anda behövde lite draghjälp, medan Värna fixade det själv.

Då vi började kvällspasset ikväll, konstaterade Antte att det vore klokast att sätta kvigan Ava (som för övrigt är Värnas första kalv) i kalvningsboxen. Hon hade lämnat sig till sist då han tog in korna från betet och dessutom höll hon svansen lite upplyft då hon gick. Dessa brukar vara ganska tydliga täcken på att kalvningen närmar sig. Vi hann dock inte mjölka färdigt, före hon hade kalvat. Då de sista korna var på väg in till mjölkstationen, sa Antte att jag skulle komma och se; där låg en liten, men långbent Heppu.

Ett svar till “Veckans saldo“

  1. Martina skriver:

    Vilka härliga bilder av alla de små H:na.