Skördetider även i växthuset

Som jag skrev tidigare, så lade vi upp ett nytt växthus på våren eller rättare sagt sommaren.
Tomaterna har minst sagt växt bra under sommaren. Paprikorna har haft det lite för mörkt, så av dem har vi inte ännu fått några smakprov.
Men tomater har vi, i parti och minut. Vi har “vanliga” tomater, körsbärstomater, gula tomater och bifftomater.Så nu gäller det att försöka vara fyndig och komma på diverse recept på hur man ska tillreda dem. Vanligtvis brukar mina goda idéer dö ut just före de ska förverkligas ( jag får alltså brått med matlagningen), så ofta blir det att äta råa tomater ( som ju också är goda) eller att laga en “röra” med tomater, lök, olja och vinäger. Mycket gott även det. Skönt är det i varje fall att ha egna tomater att ta till och inte vara tvungen att bära hem dem från butiken! 🙂

Författare: Sonja

Jag är en 35 årig mjölkproducent från ön Heisala i Pargas skärgård. Jag flyttade hit från min hemgård i Pernå i februari 2008. I augusti 2005 hade vi generationsväxling på min hemgård, sedan dess har jag varit mjölkproducent på heltid. Då jag flyttade till Heisala tog jag med mig största delen av de djur jag hade hemma i Pernå, dvs. 7 kor och 7 ungdjur. Santalahti gård är min mans hemgård som han tog över år 2007. I dag har vi 55 mjölkande kor och ungefär lika många ungdjur, totalt drygt hundra djur. Här odlas ingen spannmål, alla åkrar(förutom några viltåkrar) används till att producera ensilage åt korna. Förutom att jag jobbar på gården på Heisala har jag fortfarande kvar min hemgård i Pernå. Den är idag en växtodlingsgård, där det odlas spannmål och vall. Dessutom finns där skog. Jag är själv med och sköter arbetet där så ofta jag kan, mina föräldrar, framför allt min far, är till en stor hjälp. Jag har alla maskiner kvar där från den tiden jag bodde där. Vi lagar allt hö som vi använder för korna i Pernå och dessutom lagar vi ensilage där också. Balarna transporterar vi sedan med långtradare till Pargas. Vi sysslar mycket med avelsarbete och vi tar också i mån av möjlighet emot besökare på gården. Kort sagt; detta är mitt drömjobb!

En kommentar till “Skördetider även i växthuset”

Kommentarer är stängda.