19 september, 2010 av Sonja

Skördetider även i växthuset

Som jag skrev tidigare, så lade vi upp ett nytt växthus på våren eller rättare sagt sommaren.
Tomaterna har minst sagt växt bra under sommaren. Paprikorna har haft det lite för mörkt, så av dem har vi inte ännu fått några smakprov.
Men tomater har vi, i parti och minut. Vi har ”vanliga” tomater, körsbärstomater, gula tomater och bifftomater.Så nu gäller det att försöka vara fyndig och komma på diverse recept på hur man ska tillreda dem. Vanligtvis brukar mina goda idéer dö ut just före de ska förverkligas ( jag får alltså brått med matlagningen), så ofta blir det att äta råa tomater ( som ju också är goda) eller att laga en ”röra” med tomater, lök, olja och vinäger. Mycket gott även det. Skönt är det i varje fall att ha egna tomater att ta till och inte vara tvungen att bära hem dem från butiken! 🙂

Etiketter:

Ett svar till “Skördetider även i växthuset“

  1. mårten skriver:

    gott 🙂