21 september, 2010 av Nisse

Mot Kristinestad

Här i andra ändan av Svensk-Finland måste jag stiga upp klockan sex och börja åka mot Böle där jag skall träffa Mårten och så åker vi vidare mot Åbo för att förhoppningsvis få med oss Sonja till Kristinestad (men före det plockar vi upp Unni).

Det här är alltså en hopplös vecka. Först klappade nätet ihop på lördag och hela Lappträsk ringde till mej (kändes det som …). En burk som kopplar oss till Internet hade gått sönder i TDC:s utrymmen i kommunkansliet men där kommer jag inte in så vi fick vänta till måndag innan de bytte ut burken och nätet började fungera igen. Men på telefonsamtalen märker man nog att nätet börjar vara viktigt redan nu för folk här. Bara för sju år sedan då vi började bygga så undrade folk vad i all världen jag sysslade med.

Så gårdagen gick att sitta i telefon och så hade vi byabolagets styrelsemöte. Två dagar går åt till Kristinestad och på torsdag kommer radion och intervjuar mej. Med litet tur är fredagen ”ledig”, dvs. arbetsdag men så blir det Landsbygdsriksdag i Borgå på lördag-söndag. Tur att skörden är undan …

Men inte är det fritidsproblem än. Nu blir det bråttom att få höstbearbetningen gjord, maskinerna rengjorda inför vintern och så flisandet och flislagret klara tills vinterkölden kommer. Och så hade vi tänkt ta ledigt en vecka och åka till Sverige till ELMIA-mässan i Jönköping som i år har maskiner och fält som tema.

Kommentarer inaktiverade.