29 september, 2010 av Sonja

Dräktighets problem

Vi hade veterinären hos oss och kollade några kor som vi har problem med att få dräktiga. Två av dem har blivit behandlade tidigare, utan önskat resultat. De har visat brunst, den ena dock ganska svag, och blivit seminerade vid (vad vi har trott varit) rätt tidpunkt. Veterinären hittade inte någon tydlig orsak till problemet. Resultatet var att ge dem en hormonspiral, som startar om brunstcykeln.

Samma behandling fick också en ko som inte överhuvudtaget visat någon brunst sedan kalvningen. Så nu får vi hoppas att detta fungerar och vi får dem dräktiga!

Den fjärde “patienten” var en ko som sen igen visat en alldeles för lång brunst. Eftersom hon blev seminerad, beslöt vi oss för att följa med och se vad som händer. Om hon blir brunstig på nytt, så måste vi fundera på nytt över en eventuell behandling. Återstår att se.

Kommentarer inaktiverade.