7 oktober, 2010 av Mats

Ko mot björn

Häromdagen hittade jag en intressant story i en lantbrukstidning. Kanadensisk svartbjörn angriper kalv, kon går till motanfall tillsammans med en annan i flocken. Hur det slutade? Kolla på http://www.dr.dk/Regioner/Syd/Nyheder/Aabenraa/2010/10/04/085112.htm

De är hårda, tjejerna.

4 svar till “Ko mot björn“

 1. cowboy skriver:

  Början på 80 talet då jag praktisera på en djurgård var det intressant att studera dikornas beteende på bete.
  Kor är ju flockdjur och har alltid en ledare. När vi försökte fånga in nyfödda kalvar så var det inte mamman utan flockledaren som kom först och kolla och upplevde den fara så börja den alarmera de andra. Drog vi inte därifrån, då kom tjuren och fast man hann över stängslet så kändes det otryggt att bli där och häcka.. 😛

 2. Mats skriver:

  Man kan lätt missbedöma deras annars ganska sävliga beteende. De är både modiga och starka då det hettar till och därtill förvånansvärt kvicka.

  Till björnens försvar skall sägas att den ju helt klart har ett sämre utgångsläge beträffande i kroppsvikt.

 3. Kjell skriver:

  Har sett hundar som trott att dom varit stora, men de har nog också fått sig en flygtur med mindre bra utgång.

 4. Mats skriver:

  Jo, en hund eller mänska har inte mycket att sätta emot i ren muskelstyrka. Min tjur Trisse har tappat ett öronmärke, nytt öronmärke har beställts och finns i hyllan, men jag väntar på ett lägligt tillfälle att sätta fast det. Bilder som de där inbjuder inte till att nypa honom i örat så där hursomhelst bara.