16 oktober, 2010 av Nisse

Den som gräver en grop åt andra …

får 10 euro i timmen. I går grävde vi fram optofibernätets kopplingspunkt vid brorsans garage för att koppla till Nissas nya hus. Samtidigt kopplas vattnet till där. Vi har ju fiberkabeln i samma dike som vattenröret. Den här kabeln är den allra första biten som lades ned år 2003. Landets nästförsta byafibernät (en by i Österbotten hann fem dagar före oss då vår svets gick sönder).

Fiber - och vattenanslutning

Fiberkablarna är skarvade i metallburken och nu skall jag lägga in en ny burk för Nissas fiberkabel. Metallburkens alla uttag är upptagna redan. Den blå pelaren är vattenledningens avstängningsventil.

I dag rengjorde jag sprutan och ställde undan den för vintern. Nu skall fibersvetsningshuset (”hönshuset”) läggas fast vid MF-165:an och så blir det att svetsa. I dag hann jag inte för vi skrev under köpebrevet för försäljning av butiken (se Nu såldes byabutiken).

I går tog Pricken sin första sork och blev vederbörligen berömd och belönad. Bägge småkatterna är nu ute ganska mycket och tycks trivas med det. Och de har blivit goda vänner med Hobbe. Jag hann tyvärr inte få fram kameran då Pricken slickade Hobbe mellan ögonen men här ser ni att de nog kommer bra överens:

Pricken och Hobbe

Etiketter:

3 svar till “Den som gräver en grop åt andra …“

 1. Professorn skriver:

  Vilken by i österbotten var det som hann fem dagar före då?

 2. Nisse skriver:

  Det var Liedes (se http://www.kpkylat.fi/kylasivut/halsua/Liedes/). Men de började ett år före oss och fick stödpengar och byggde dyrt :-). Vi däremot planerade allting på en vecka och så lade vi ned kabeln. Och fick inte en cent i stöd.

  Tidpunkten är då nätet började fungera (9 september 2003 för oss).

 3. Grabben på GranBackan skriver:

  He e viktigt att ha nätverkskopplingen i skick! Bravo för Nissas nya hus o tack för svetsarn för ny fungerande förbindelse.
  Underligt hur lite datatrafik slapp igenom kabeln fast man hade bara 1 meter bort från kabeln. Jag känner mig stålt att få bo i samma by med Hindersby Fiibärnet och Nisse 🙂