Hösåg

Förra veckans pryl var en hösåg. Många hade gissat på att det var en issåg. Vinnarna fanns denna gång i Åbo. Grattis!

Författare: Ingela

Jag är redaktör för Bondbloggen på svenska.yle.fi och figurerar mest i kulisserna. Jag bloggar inte egentligen, men varje gång det finns en intressant intervju med någon av Bondbloggens skribenter, eller när vi hittar annat material som kan vara intressant att läsa/höra/titta på, så dyker det upp ett inlägg av mig.

4 reaktioner till “Hösåg”

  1. Jag måste medge att jag gissade fel och trodde det var en ensilagesåg. Att man sågat hö hade jag ingen aning om!

  2. Tja såga gö har inte jag heller hört, men hugga hö lär man göra i Sverige.. 😛

  3. Tydligen använde man den till olika sysslor. Farsgubben påstod att det var en halmsåg. Han har använt en hemma där dom hade halmen i stack och så fick man såga loss efter behov.

  4. Då höet var vältrampat i ladan och speciellt sedan vi började vinscha in stora knippen så var det tungt att riva loss det med gaffel och då tog man gärna till sågen. Förstås kunde man använda samma såg för halm – ensilage har vi aldrig haft så det har jag inte provat.

Kommentarer är stängda.